Русенски спортисти с медали от национално първенство

Спорт 13.09.2023 | 11:09ч.

За трета поредна година русенските състезатели от Спортен модел клуб „Приста“ взеха титлата за отбор шампион на България и първото място в отборното класиране в републиканското първенство по авиомоделизъм за деца. Състезанието се проведе в  Ловеч и в него взеха участие няколко клуба от цялата страна.

С най-добро представяне се отличи 10-годишният Роберт Ганджеми. Русенецът спечели два златни медала в клас „тренкорд“ със скорост 164 км/ч и в клас „кордов акробатичен авиомодел“.

11-годишната Магдалена Цолева се класира на първо място в клас „F5J-J – радиоуправляем планер“ и след оспорвана битка зае второ място с клас „HLG – малък планер“.

 Златен медал в клас „радиоуправляем акробатичен модел“ донесе 13-годишният Богдан Владев. За отборното класиране допринесе и участието му в клас „F1H – малък планер“.

През текущата година клубът под ръководството на треньорите Валентин Павлов и Велизар Владев завоюва сребърен и бронзов медал от световно първенство и два сребърни медала от европейско първенство. До завършването на сезона на авиомоделистите остават само две последни представяния, на които Магдалена Цолева ще се състезава за медал от кръг от Световната купа и републиканското първенство в клас „F1E – магнитни планери“.

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!