Ангел Русев и Дениз Данев тръгнаха за Световното по вдигане на тежести в Саудитска Арабия

Русе Спорт 28.08.2023 | 10:08ч.

Двама русенски състезатели са включени в националния отбор на България по вдигане на тежести за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в Саудитска Арабия. Традиционно в състава подбран от старши треньора на националите Иван Иванов попаднаха трикратният европейски шампион при мъжете Ангел Русев и съотборникът му в Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Дениз Данев.

Първата група състезатели на България заминаха за Саудитска Арабия в неделя и ще имат няколко дни за подготовка и климатизация на място преди започване на първенството, което стартира официално на 4 септември. Групата е водена от Иван Иванов, а сред треньорите е и един от личните наставници на Ангел и Дениз – Радослав Атанасов.

Първенството в Саудитска Арабия ще се яви и едно от състезанията които носят точки за разпределението на квотите при тежкоатлетите за предстоящата олимпиада в Париж догодина. Дениз Данев ще се състезава в традиционната за него категория до 55 кг. Ангел Русев обаче ще се качи в категория до 67 кг.

Още от Русе

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!