Седемнадесетото издание на състезанието „Русезнание“ ще се състои на 8 май

Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ – Русе и Регионален исторически музей – Русе организират XVII издание на традиционното за града ни състезание по Русезнание.

Събитието ще се проведе на 8 май 2024 г., сряда, от 14 часа в зала „Батенберг“ на Регионалния исторически музей – Русе.

Състезанието по РУСЕЗНАНИЕ е адресирано към ученици от Община Русе, като участниците се състезават в две възрастови групи: I група – 5-7 клас и II група – 8-11 клас. Участващите могат да се изявят в категориите РАЗКАЗ/ЕСЕ – с индивидуално участие и МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ – в групово участие, като избраните теми да са посветени на град Русе и Русенския край.

Желаещите да се включат в състезанието могат да подадат своите заявки до 29 април (понеделник) 2024 г. вкл. на e-mail: gocedelchev_2009@abv.bg. В тях задължително трябва да посочет темата на разработката, автор/автори, училище, клас и името на преподавателя, ръководител на работата. При презентациите се допускат не повече от две индивидуални презентации с един научен ръководител. Готовите есета и презентации следва да бъдат изпратени на посочения имейл до 2 май (четвъртък) 2024 г. вкл.

За победителите са предвидени парични награди за първо, второ и трето място във всяка от категориите. Компетентно жури от представители на организаторите, преподаватели историци, филолози и краеведи ще определи най-добрите творби. Подробностите на регламента на „РУСЕЗНАНИЕ 2024“ са на разположение на фейсбук страницата на читалището.

Допълнителна информация и уточнения нател. 0897 830 910 – НЧ „Гоце Делчев 2009“ – Русе.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!