Сготвиха ли Борислав Михайлов или краят му беше предизвестен?

Спорт 16.10.2019 | 11:10ч.

След близо 14 години начело на Българският футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка. Случилото се трудно може да бъде прието с лека ръка, тъй като стана след очевиден натиск – на фенове и дори на премиерът Борисов. Оставката дойде на фона на унизителната загуба с 0:6 от Англия, след която страната ни може да понесе сериозни санкции заради расистки възгласи от "20 фенa". Във форумите вече се говори, че именно тези фенове са предизвестили края на Михайлов начело на родния футбол. Според други, те се били подготвили предварително за това, което ще сторят на Националния стадион. В медиите се появиха дори публикации, че български национал е отишъл лично в съблекалнята на англичаните, за да се извини за случилото се. 

Безпрецедентна беше обаче намесата на премиерът Борисов, който вчера сутринта разпоредил на спорното министерство за прекъсне всички контакти с БФС докато Михайлов не подаде оставка. Като за капак в късния следобед в офиса на футболната централа нахлуха и екипи на ГДБОП. По думите на Борисов причината е корупция в родната футболна централа. 

Факт е, че за смяната на Михайлов се говори отдавна. Факт е, че в родния футбол не всичко е чисто и така, както го искат феновете. Факт е, че родния футбол има нужда от промяна, защото нито клубните отбори са на ниво, нито път националния тим. Въпросът е обаче до колко беше редна намесата на премиера в работата на спортна организация, която не му е подчинена. И остава още един въпрос – след като Борисов се намеси в работата на футболната федерация, дали не е време да го стори и с други подобни. 

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!