Школа по български народни хора „Еремия“ с поредна инициатива за деца в неравностойно положение

Този юни „Да пренесем доброто с хорото“  ще бъде в град Русе

 Над 430  танцьори от ЕРЕМИЯ ще танцуват на площада в крайдунавския град

За поредна година благотворителната кампания „Да пренесем доброто с хорото“ е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността. В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в град Русе, за да насочат внимание към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение. 

Инициативата на школа по български народни хора „Еремия“ град София, ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града „Играорци Русе“ с ръководител г-н Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на Община Русе - г-н Пенчо Милков. Стремежът им е  да запалят  искрата в стотици, в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

 До момента „Еремия“  са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с Клуб “Северняците” с ръководител г-н Джейлян Демирев.  събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.

На ход е Русе, когато на 10 юни, от 12:00 ч., танцьорите от „Еремия“ ще пристигнат в града, за да извият хоро с танцьорите от “Играорци Русе” на площада пред Общината. Мисията този път е: изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк  за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се очаква над 600 души от двете школи да се хванат на хорото,  в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза.

Още от Култура

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!