Театрална трупа търси таланти от Русе

Театър Актуално 13.04.2021 | 02:04ч.

В Русе ще се сформира трупа за импровизационен театър и за нея се търсят талантливи непрофесионалисти, съобщиха инициаторите от русенското сдружение „Стенд Арт“. Тази театрална форма досега не е намирала сцена в Русе и е сравнително непозната за публиката в града.

„Група импровизатори ще създават заедно театрално произведение, без да разчитат на заучени фрази или сценарии. Действа се смело и освободено, като откритията и смеха от сцената са спонтанни – едновременно за участниците и публиката. В спектакъла, екипът разгръща и  изследва теми, вдъхновени от едно предложение на зрителите в самото начало. Всеки спектакъл се случва само веднъж и носи творческия заряд на публика и творци едновременно. За да създадат и представят пред русенската публика подобен спектакъл, рамо до рамо ще работят професионални актьори и любители-аматьори. Крайната трупа, която ще се сформира след първоначалните тренинги, ще бъде ръководена от младия театрален режисьор Ивайло Ненов“, обясниха от сдружението.

Крайната цел е създаване на импровизационен спектакъл и сформирането на трупа, в която да „съжителстват“ и взаимодействат професионални и непрофесионални актьори, които да забавляват своята публика и да обогатят културната палитра в града.

Всички любители на стенд-ъп комедията, кратките комедийни сериали, аматьори импровизатори или просто хора с талант да създават и разказват истории са добре дошли на театралните занятия, които ще се проведат на 17 април от 10 до 16 часа в Малка зала на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе. Желаещите да участват в тях трябва да се запишат предварително в интернет страницата на сдружението на адрес www.standartbg.com/impro-teatar-ruse/, през бутона „Запиши се“.

Източник: Русе медиа

Още от Театър

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!