Три медала на Балканиадата по лека атлетика за Ина Ефтимова

Спорт 10.11.2020 | 08:11ч.

Русенката Ина Ефтимова е златен медалист и двоен вицешампион от Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени, провела се в румънския град Клуж.

Младата надежда на Спортен лекоатлетически клуб „Дунав‘‘ триумфира в спринта на 200 метра за 23.81 секунди, с което си спечели първо място и златен медал.

Това е трето отличие за Ефтимова от регионалния шампионат след завоюваните два сребърни медала в индивидуалния спринт на 100 метра и в щафетата на 4 по 100 метра.

Русенската шампионка се занимава с лека атлетика от дете и разказва, че бягането на 100 метра е било истинско изпитание за духа ѝ, тъй като всичко е много динамично и всяко неправилно движение може да е фатално.

„Винаги съм правила всичко с много любов. Целият ми живот до момента премина в тренировки и състезания, като винаги съм била много отдадена на това, което правя, и затова имам тези успехи. Победите ми са плод на много усилия и труд“, сподели Ина Ефтимова.

В момента русенката е в международната ранглиста, която позволява на 56 души от цял свят да вземат участие в Олимпийските игри. Тя заяви желанието си да положи нужните усилия, за да представи достойно България и Русе на световната спортна сцена.

 

Днес златната и двойна сребърна шампионка получи от кмета и символичен медал с герба на Община Русе.

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!