Успешен финал на последното обучение на Креативен център Русе по проект CODE

Актуално 02.09.2022 | 03:09ч.

На 1 септември Креативен център Русе завърши последния обучителен онлайн курс, организиран по проект CODE, който беше фокусиран върху основите и видовете 3D моделиране в ДИЗАЙНА НА ИГРИ и представяне на игри с помощта на графичен дизайн.

Иновативният курс обедини съдържанието от двете учебни програми по 3d анимация и графичен дизайн, разработени по проект CODE и събра 30 креативни младежи от Русе и региона, които поради финансови, здравословни или други причини нямат възможност да продължат образованието си или да участват в специализирани курсове за обучение.

Онлайн курсът продължи 10 седмици и запозна участниците с историята на видеоигрите, инструментите за създаване на сценарии за видеоигри, с гейм нивата, с 3D модели за създаване на герои и среда, бизнес модел за реклама на игри с помощта на инструменти за графичен дизайн. Талантливите и амбициозни младежи създадоха прекрасни произведения на изкуството – дигитални картини, пейзажи, портрети, герои,  които бяха високо оценени, както от техните преподаватели , така и от експерти в областта. Партньорите ни от ARC academy, София бяха впечатлени от уменията и креативното мислене на младите таланти, повечето от които имат голям потенциал и отлични перспективи за кариерно развитие в творческите индустрии.

Екипът на Творчески център Русе се гордее с постигнатите резултати, които още веднъж показват доказват, че сме успели в мисията си да подкрепим и обучим младите хора в Русе и региона, а също и дадем тласък и поле за изява на креативните им идеи.

Настоящото обучението се проведе по проект CODE, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ЕИО  и Норвежкия Фонд за Младежка Заетост..

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!