В Деня на Русенския университет отвори врати новият му Научноизследователски център

С тържествено събрание, изложба на трудове и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ангел Кънчев Русенският университет отбеляза 78-годишнината от основаването си.

Ректорът акад. Христо Белоев, кметът Пенчо Милков, зам.-министърът на образованието и науката проф. Гинка Петрова и областният управител имаха честта да прережат лентата и да поздравят студентите и академичния състав по случай откриването на новия Научноизследователски комплекс.

"Вярвам, че тук ще се родят ключови научни открития в регионален и национален мащаб. Русенският университет винаги е бил мощен двигател, а с новия комплекс ще продължи да утвърждава Русе като един от най-иновативните и надеждни изследователски центрове в България", заяви Пенчо Милков.

Новият комплекс бе завършен в рамките на 18 месеца със собствени средства. Той разполага с модерни лаборатории за изследвания в сферата на водородните технологии, 3D принтирането, земеделието, безпилотна летателна техника и др.

Заедно с открития през миналата седмица Център за върхови постижения, двете бази се очертават като модерни мултидисциплинарни хъбове за развитие на науката и технологиите от студенти и преподаватели.

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!