Владимир Маринов

Владимир Маринов е роден във Варна.

Завършил е НМА „Проф.Панчо Владигеров“ с две специалности – Фагот и Оперно пеене. Младият певец специализира в класа на знаменития български бас Никола Гюзелев. Любовта му към оперната сцена скоро надделява и със сигурни стъпки го довежда до оперния му дебют на сцената на Варненската опера, където с успех изпълнява ролята на Дон Жуан в прочутата опера на Моцарт.
Владимир Маринов специализира в Майнц и още преди края на своето обучение вече е солист на Камерната опера в Райсберг – Германия и на Театър „Софиензеле“ – Берлин. Успешните изяви на младия български певец довеждат до множество покани и гостувания в спектакли и концертни програми из сцените на цяла Германия, сред които са продукциите на „Вълшебният стрелец“ от Вебер (Берлин, Бранденбург и Потсдам), „Вълшебната флейта“ във Хайлигенщат.
Сезон 1999-2000 българският бас-баритон Владимир Маринов запълва с концерти в Ню Йорк, а следващото десетилетие обзема творческата енергия на певеца с многостранна концертна и артистична дейност в цяла Италия, В Германия, Русия и Люксембург.
Завръщането на певеца в България го свързва с тясно сътрудничество с Руския културно-информационен център в София, което дава своите плодове – многостранни и многожанрови концертни програми, посветени на руската класическа и популярна песен.
Вече почти цяла България познава и обича артиста и певеца Владимир Маринов заради неговите благотворителни концерти. Със своите програми, съдържащи любими песни от цял свят и вълнуващи публиката от всички поколения, певецът показва как светът може да бъде единен чрез силата на поезията и музиката. Следват записи в Българско Национално Радио и телевизия. От 2018 г. Владимир Маринов е солист на Държавната опера Русе.

 

Още от Лицата на Русе

© 2019 Thesite All rights reserved!