Юбилеен златен медал „100 години Борис Христов” получи Държавна опера-Русе

Опера Актуално 03.11.2014 | 01:11ч.

Оркестърът на Държавна опера-Русе с диригент Найден Тодоров получи престижното отличие „Кристална лира” за ярки върхови постижения в музикално- изпълнителското и танцовото изкуство. За осемнадесета поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Classic FM радио присъдиха наградите в Деня на народните будители 1 ноември.

Оркестърът на Държавна опера-Русе бе награден в категория „оркестрово изкуство” за великолепното изпълнение на Меса за мира „Въоръженият човек” от Карл Дженкинс в рамките на Международния фестивал „Мартенски музикални дни” и  на Европейския музикален фестивал /с участието на Смесен хор „Дунавски звуци”, Детско-юношески хор „Дунавски вълни” и солистите Даниела Караиванова, Андреана Николова, Александър Баранов и Момчил Миланов/, както и за  брилянтното изпълнение на оркестъра в спектакъла на операта „Хофманови разкази” от Жак Офенбах в рамките на Салона на изкуствата`2014-НДК, София.

Държавна опера-Русе получи и юбилеен почетен златен медал на Министерството на културата „100 години Борис Христов”. Наградата се връчва по повод 100 години от рождението на Борис Христов и отличава Държавна опера-Русе за активно участие в отбелязването на световната годишнина.

   F1613 F1614 F1615  

Още от Опера

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!