5 интересни факта за паркетите от масивна дървесина

Ако обмисляте закупуването на паркет от масивна дървесина, важно е да знаете повече за него и факторите, които трябва да повлияят на вашето решение. За да ви помогнем, ние от “Паркети Русе” сме събрали 5 интересни факта за паркетите от масивна дървесина, който трябва да знаете, преди да купите.

1. Няма две еднакви парчета

Истинската подова настилка от масивна дървесина е неповторима! Подобно на пръстов отпечатък, няма две еднакви дървени парчета. Истинското дърво се характеризира с вариация на текстурата на дървесното зърно, поради което няма да намерите две дъски от твърда дървесина, които изглеждат напълно еднакви. Ако решите да закупите ламиниран паркет обаче, той е с предварително проектирана шарка, която имитира естествено дърво. Така че при ламинираните подове повторението на шаблона е често срещано явление.

2. Можете да получите готови подови настилки от твърда дървесина

За да съкратите процеса на монтаж, можете да закупите предварително завършен паркет! При готовите подови настилки от твърда дървесина байцът и покритието се нанасят по време на производството на пода. Когато настилката пристигне във вашия дом, тя е готова за поставяне без допълнителни стъпки. Освен че е  по-лесен за монтаж,  дървеният под се характеризира и с висока издръжливост! В “Паркети Русе”имаме най-добрата оферта за готови подови настилки.

3. Почистването е лесно

Преди да купите подовата си настилка, знайте, че почистването на дървени подове е лесно! За да премахнете мръсотията и праха от подовете си, всичко, което трябва да направите, е да използвате сух моп или прахосмукачка. Отминаха дните на стоене  на колене, за да изтъркате мръсотията от всяка пукнатина! Ако почиствате редовно с парцал или прахосмукачка, вашият под ще продължи да изглежда чисто нов.

4. Дървените подове подобряват качеството на въздуха

Един от най-интересните факти за подовата настилка от твърда дървесина, за която може би не сте наясно, е, че тя всъщност подобрява качеството на въздуха във вашия дом. Ако постоянно се притеснявате от алергии в дома си, най-добрият вариант е да смените килима с дървен! Това е така, защото дървените подове не могат да съдържат алергени, мухъл или акари от домашни любимци за разлика от килима, така че въздухът в дома ви е по-чист. И прахът може лесно да се отстрани, когато почиствате!

5. Увеличава стойността при продажба на нови и съществуващи домове

Доказано е, че подовата настилка от твърда дървесина допринася за продажната стойност на нови и съществуващи домове. Те не само се почистват по-лесно, но и издържат по-дълго! Агентите за недвижими имоти казаха, че къщите с дървен под са по-лесни за продажба, продават се за повече пари и се продават по-бързо. Поставянето на паркет от твърда дървесина е разумна инвестиция, защото издържа дълго време и добавя известна елегантност към стаята. Тенденцията към подови настилки от твърда дървесина продължава да нараства от година на година, така че ако планирате да продадете дома си в бъдеще, подовете от твърда дървесина са правилният начин да продължите да инвестирате в стойността на дома си.

Сега, след като знаете всички тези интересни факти за подовата настилка от твърда дървесина, е време да направите своята покупка! Разгледайте всички наши достъпни подови настилки от твърда дървесина в нашия магазин в град Русе на булевард Липник 62, за да решите кое е най-доброто за вашия дом.

 

Още от Русе

Още от Полезно

© 2019 Thesite All rights reserved!