330 атлети от 10 държави ще се включат в пробега Русе – Гюргево

На 30 септември /събота/ ще се проведе традиционният шосеен пробег „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“. В него ще се включат 330 участници от 10 държави. Организатори на проявата са Община Русе и Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“. Тя е включена в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

         Тази година стартът на 15-километровото трасе ще бъде даден пред Съдебната палата в Русе в 11 ч. Участниците ще преминат пред ул. ‚Александровска“, ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“. Те ще пресекат Дунав мост, финиширайки на площада пред Община Гюргево. Преобладаващо равното трасе преминава през основните забележителности на двата дунавски града.

Награждаването на победителите ще бъде около 13 ч.

         Всеки участник получава юбилеен медал, тениска, транспорт от/до старт-финала. Най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получават и парични премии.

Минималната възраст за участие е 18 г. Всеки включил се трябва да може легално да преминава и пребивава на територията на България и Румъния.

Състезанието ще бъде следено от 50 доброволци и съдии.

Във връзка с безпроблемното протичане на шосейния пробег, на 30 септември /събота/ ще бъдат затворени за движение ул. „Доростол“ и бул. „Тутракан“ от 10:45 до 12 ч.

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!