Четирима русенски щангисти представят България на eвропейското първенство по вдигане на тежести в София

Русе Спорт Актуално 06.02.2024 | 04:02ч.

Четирима състезатели ще представят Русе и България на стартиращото на 12 февруари Европейско първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе в София. Шампионатът на Стария континент се завръща у нас след 19 години прекъсване.

Четвърта титла пред родна публика ще преследва шампионът от състезанията в Москва, Тирана и Ереван Ангел Русев. Той отново ще се състезава в своята категория до 55 килограма. В същата категория на подиума ще излезе още един състезател на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе – 17-годишният Джан Зарков. През миналата година той стана европейски шампион при кадетите до 17 години, а сега ще направи своя дебют при мъжете. Две са момичетата, възпитанички на школата на ТСК – Русе, които ще защитават флага на България. Това са европейската шампионка от Москва`2021 Надежда-Мей Нгуен, която ще се състезава в категория до 45 килограма и Рени Русева, която ще се състезава в категория до 49 килограма. До състезателите по време на Европейското ще бъде един от техните лични треньори – Радослав Атанасов.

Европейското първенство по вдигане на тежести в София ще се проведе в Арена София до 20 февруари. Състезанието ще бъде излъчено в ефира на RING и на сайта www.btvsport.bg.

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!