ДТ „Сава Огнянов“ излъчва онлайн „Мъжка задушница“ на 19 април

Култура Театър 10.04.2020 | 11:04ч.

„За тази България ли се бихме? Докога????“ В навечерието на Великден тези въпроси ще бъдат зададени от поп Минчо Кънчев, в който актьорът ще се превъплъти. Русенският драматичен театър, съвместно с URBO и Арена медиа ще излъчат моноспектакъла „Мъжка задушница“ на живо от сцената в крайдунавския град на 19 април, точно в 19 часа.

Спектакълът ще може да се гледа от цял свят абсолютно безплатно във Фейсбук страницата на URBO, Arena media и Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе. Зрителите ще имат възможност, ако желаят да закупят виртуален билет през сайта на платформата URBO и така да подкрепят съществуването на смислен и вълнуващ български театър. Билетите ще са в три ценови диапазона. За тези, които закупят билет от ВИП диапазона, организаторите ще изпратят с куриер постер на спектакъла и снимка с автограф от актьора.

„Мъжка задушница“ е съвременна адаптация на 2200 страници спомени и размишления на „смахнатият поп“ Минчо Кънчев в книгата му „Видрица“. Емил Бонев, който е автор и режисьор на постановката успява да ги синтезира в 60 минутен спектакъл, разтрисащ първо от непринуден смях, докато в последните си 10 минути елегантно се преобръща и ни сграбчва за гърлата, за да се стигне до въпроса „За тази България ли се бихме? Докога????“. Повече информация за постановката и излъчването организаторите обещават да е достъпна във Фейсбук и на официалните им страници.

Още от Култура

Още от Театър

© 2019 Thesite All rights reserved!