Грийн рок концертът събра стотици фенове на рока

Актуално 14.09.2021 | 02:09ч.

Стотици фенове на рока се събраха в Летния театър в Русе, за да станат съпричастни с емоцията от Грийн рок концерт. Зрителите извикаха на бис петте банди, взели участие в събитието.  Първи на сцената се качиха членовете на русенската група Slipstream. Те извоюваха участието си в концерта след конкурс за авторска песен във Фейсбук, организиран от Сдружение «Грийн рок фест» , след като спечелиха гласовете на публиката.  Освен това младежите получиха и правото на видео клип, който ще бъде заснет в Русе от екипа на Arena Media.

Авторски парчета и кавъри на световни хитове представиха членовете на Electric Roxy от София. Завидно музикално майсторство представиха в Русе най-младите участници в концерта, група Гравитация рок от Плевен, чийто китарист е само на 13 години. Момичетата от Second To None от Варна разтърсиха русенската сцена и доказаха, че представителите на нежния пол имат достойно място в рок музиката.

Кулминацията на концерта беше участието на хърватската група Jelusick, носеща името на своя фронтмен Dino Jelusick. Мултиинструменталистът плени русенската публика с уникалния си глас. Талантът му беше забелязан от световната легенда Whitesnake и от скоро той е най-новият член на групата.

Грийн рок концерт е първото събитие в обновения Летен театър в Русе. То се осъществи по инициатива на Сдружение «Грийн рок фест», с подкрепата на Община Русе, представители на местния бизнес и десетки доброволци.

При реализирането на концерта бяха спазени всички противоепидемични мерки. Капацитетът на Летния театър беше запълнен на половина, създадена беше организация за канализиране на потока от хора при вход и изход, бяха осигурени маски и дезинфектанти.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!