Група Аутентик ще представи в МAX Club Новия си албум на 5ти октомври

Концерти 01.10.2019 | 11:10ч.

На  5-ти октомври, в MAX Club Ruse, в 22:00ч, Аутентик, ще представят новия си самостоятелен албум, вдъхновен от любовта им към  музиката и таланта да създават неповторима симбиоза от музикални стилове. На събитието ще прозвучат едновременно български фолклор джаз, фънк и уърлд. 
Името на албума - “Transparent” (Прозрачен), е препратка към чистотата, истината и прозрачността, които обхващат всички композиции, включени в него.
Групата привлича вниманието освен с музикалния си стил и с начина на своето сформиране, и проектите, в които е участвала до момента, също както и с именитите музиканти, с които е колаборирала. 
Любовта ни към музиката и българския фолклор, положи основите за създаването на етно/джаз/уърлд формация Аутентик, в края на 2012 година, заедно с първия ни китарист Виктор Джоргов.
Формацията стартира през 2012г. с първия си китарист Виктор Джоргов. Първият самостоятелен албум се появява през 2015г. - „YesToday„. Представят го в София, в началото на ноември месец 2016г., също и в Българските Културни Институти в Берлин, през януари и във Варшава, през март 2017г.През 2018г. се присъединяват Борислав Илиев (китара) и Стоил Иванов (ударни инструменти).
Формацията излиза на сцената с имена като номинирания за „Грами“ басист – Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia-Herreros), Стоян Янкулов – Стунджи (Stoyan Yankoulov), Иън Стивънсън (Ian Stephenson), Сучет Малхотра (Suchet Malhotra), Banda Del Padre и др.
Друга интересна част от биографията на музикантите е създаването на фондацията „Аутентик“ през 2018г. Идеята й е да насърчава формирането на духовните ценности и обогатяването на музикалната култура на младите хора.

Фондация Аутентик

Фондацията е независима неправителствена организация, учредена в обществена полза. Има за цел да да съхранява, разпространява и утвърждава българския фолклор и традиции, у нас и зад граница. Идеята й е да насърчава формирането на духовните ценности и обогатяването на музикалната култура на младите хора.
При представянето на албума си в MAX Club групата ще бъде в състав „квартет“: 
Живко Василев (кавал, пиано) 
Райна Василева (вокал, перкусии) 
Борислав Илиев (китара, тамбура)
Стоил Иванов (ударни инструменти)
Събитието ще се осъществи с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Музикаутор и Ел Кас ООД.

Още от Концерти

© 2019 Thesite All rights reserved!