Известни български творци с обща изложба в Русе

В Художествената галерия бе открита изложбата „Живопис и скулптура“, организирана от почетния гражданин на Русе и бронзов медалист от Олимпиадата в Москва през 1980 г. по академично гребане Долорес Атанасова-Здравкова.

Освен нейни творби, в експозицията са включени картини на още трима известни  български творци - Васил Стоев, Николай Янакиев и Христо Кърджилов. Представени са и скулптури на Цвятко Сиромашки, изработени от метал и дърво.

„Тази изложба е празник за русенци, който отново издига града ни в културната карта на България“, каза по време на откриването заместник-кметът Енчо Енчев.

Куратор на експозицията е Радослав Гиновски.

Творбите ще останат в Художествената галерия до 3 май и могат да бъдат видени безплатно от русенци и гостите на града.

Кметът Пенчо Милков се срещна с творците преди откриването на изложбата. Те споделиха творческите си планове и интересни моменти от работата си в чужбина. Пенчо Милков изказа благодарност на Долорес Атанасова – Здравкова, че е събрала талантливите артисти да представят произведенията си в родния ѝ град.

„В настоящите светли великденски празници вярвам, че вашите творби ще докоснат по неповторим начин сърцата на русенци“, каза кметът.

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!