Докъде стигат човешките възможности? 24-часов ултрамаратон на Градския стадион в Русе

Русе ще бъде домакин на първия в България 24-часов ултрамаратон на писта. Надпреварата ще се проведе на Градският стадион, стартът ще бъде в 12 часа на 22 април, събота, по същото време в неделя ще бъде финалът.

Това обявиха на пресконференция организаторите от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе. В програмата са включени още няколко дисциплини – бъдат 6-часов маратон с начало 18:00 часа в събота, 12-часов с начало в полунощ събота срещу неделя, и щафета трима участници по 2 часа, която ще започне в 6:00 часа сутринта в неделя.

Участие са заявили около 80 участници от пет държави – Румъния, Украйна, Франция, Ирландия и България. Организатор на проявата е Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ с подкрепата и съдействието на Община Русе.

Участниците са разделени в две възрастови групи: 18-49 години и 50 +. Те ще бягат по график, като се подкрепят с храна отново по график, която ще получават по трасето.

По думите на кмета Пенчо Милков, идеята за 24-часовия маратон се появила след 24-часовото плуване на Теодор Цветков. Общината е застанала зад нея, тъй като чрез такива състезания се популяризира Русе, а по-нататък ще се мисли за ултрамаратон в градска среда.

Източник: TVN

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!