Камерна изложба „Български художници с еврейски произход от фонда на Художествена галерия – Русе“

На 18 май от 18:00 ч. в Дом „Канети“ в Русе ще бъде представен проект „Концерт и изложба за отбелязване на 80-годишнината от спасяването на българските евреи“. Организатори на събитието са Министерство на културата на Република България, Държавна опера – Русе, Художествена галерия – Русе , Международно дружество “Елиас Канети”, с участието на Държавен архив – Русе.

Художествена галерия – Русе ще покаже 8 творби на художниците Марко Бехар, Жак Авдала, Елиезер Алшех, Давид Перец, Андрей Даниел, Греди Асса, Петранка Кац и Володя Кенарев.

Програмата включва концерт с еврейска традиционна музика – клезмер в изпълнение на инструментален ансамбъл „Енигма“ и Нели Петкова – сопран, както и изложбата “Осъждане и спасение - съдбата на българските евреи, 1940-1944” на Държавна агенция „Архиви“.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и е част от Националната програма за отбелязване на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

Вход свободен

Още от Култура

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!