Концерт на Миро и многообразие от забавления за празника на кея в Русе

Актуално 28.08.2020 | 09:08ч.

Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“ канят жителите и гостите на града да се включат в многообразие от забавления край река Дунав, с които символично ще бъде открита обновената кейова зона на Русе. Празникът на кея ще се състои на 4 септември 2020 година. Той ще започне с Фестивал на колелца, който ще събере любители и майстори на ролери и тротинетки. В програмата на инициативата са включени шествие, състезания и уроци за начинаещи, а за най-добрите са предвидени атрактивни награди.

В преди обедните часове, от 10 до 13 часа, публиката ще има възможност да се забавлява с концерт под мотото „Реката и хората“. В него ще се изявят солисти и състави от Община Русе.

Рисунки на асфалт и на фолио, танци и много забавления предлага за малки и големи деца инициативата „Усмихни се…там край реката“. Тя ще започне в 17 часа на алея на кея и ще бъде реализирана със съдействието на русенски детски градини.

За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър - Русе ще представят пиесата „Вълкът и седемте козлета“. Тя ще се играе на амфитеатралната сцена на кея, а началният час е 18.

„Суинг край реката“ се казва музикално-танцовата програма, която са подготвили за русенската публика музикантите от Биг Бенд и танцьорите от Lindy Hop. Тя ще започне от 20 часа.

Кулминацията на празника ще е концертът на поп певецът Миро, който ще зарадва жителите и гостите на Русе на 4 септември от 21 часа на открита сцена на Кея. В продължение на час ще прозвучат едни от най-обичаните му хитове, сред които „Губя контрол“, „Минаваш през мен“, „Очите“ и „Август е септември“.

Празникът се реализира с подкрепата на „Порт Пристис“ ООД, а входът на всички инициативи е свободен.

По време на събитията ще бъдат спазвани всички разпоредби на Министерството на здравеопазването, във връзка с ограничаване на разпространението на Covid-19.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!