Регионалната библиотека получи дарение от електронни музикални инструменти

Актуално 26.08.2020 | 10:08ч.

Дарение от електронни музикални инструменти на стойност почти 8 000 лв. изненада приятно библиотеката в горещите августовски дни. Американската фирма inMusic Brands с представителство в Русе направи реалност мечтата на културния институт да оборудва музикална зала за младите си читатели в сектор „Изкуство“.

Обновеният отдел „Изкуство“ отвори врати на 15 февруари т.г. с концерт на групата “The Groovin’ Pipers” и старт на благотворителна кампания. Инициативата се реализира с подкрепата на Max Club Ruse. Идеята на благотворителната кампания беше гости на клуба да свирят и в библиотеката поне веднъж месечно за всички любители на рока и съвременната модерна музика. Очакваше се това да продължи във времето за всички желаещи да помогнат със средства или дарение на подходящи електронни музикални инструменти, с които да се оборудва едно от помещенията в обновения отдел.

Благодарение на дарителския жест на музикалната компания inMusic Brands, младите хора на Русе, за които музиката не е просто мелодия, ще имат своя зала в регионалната библиотека! В нея ще могат да изпробват уменията си или да посвирят на пиано, барабани, китара или духов инструмент, без да пречат на останалите читатели. Добре оборудваният музикален кът ще е подходящ и за концерти, музикални вечери и литературни четения.

С благородния си жест американската фирма осъществи една мечта на русенските библиотекари, изглеждаща доскоро неосъществима поради пандемичните обстоятелства – да оборудват за своите млади читатели място за музика. По този начин, освен дарител, inMusic Brands вече е партньор и съюзник на библиотеката в мисията й на културно, просветно и духовно средище!

Източник: Регионална библиотека "Любен Каравелов"

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'imagick' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace:

File: /home/smebpbg/public_html/thesite/platform/common/core/Core_Exceptions.php
Line: 164
Function: include

File: /home/smebpbg/public_html/thesite/platform/common/core/Common.php
Line: 265
Function: show_php_error