Концерт събира на една сцена деца от различни етноси

Над 120 деца от различни етноси ще се съберат отново на една сцена за конкерт, който се организира традиционно в навечерието на Коледа от фондация „Етническа хармония“. Концертът „Да празнуваме заедно“ ще се състои от 17.30 часа на 12 декезмври в Пленарна зала на Общината при свободен вход. Публиката ще може се наслади на истинско етно-пиршество за сетивата в звук, танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина. Част от участниците са лауреати на международни престижни конкурси. От сцената за пореден път ще струи много настроение и много български, арменски, турски, ромски и руски фолклор.

Над десет танцови и музикални състава от Русе и региона ще вземат участие в концерта „Да празнуваме заедно“. Акценти в тазгодишната програма са балетни, акробатични и етно-танцови изпълнения, зрелищно ревю, песни на изявени хорове от Русе и много фолклор, уточниха организаторите.

И тази година добрият Дядо Коледа ще подготви богата почерпка и подаръци за малки и големи. Публиката в залата традиционно също ще се наслади на Коледни кулинарни изненади.

Идеята на концерта „Да празнуваме заедно“ е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на конкурси и за пореден път да се докаже, че и в наши дни Елиас Канети е прав, като сочи Русе за еталон на етническа хармония. „Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен. Фондация ‘Етническа хармония’ двадесет и първа поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Каним всички русенци и гости на града да дойдат и се насладят на таланта на нашите деца за два часа и с много музика, танци и етно-предизвикателства се пренесат във вълшебството на Коледните и Новогодишни празници“, каза Румяна Куцарова, председател на Управителния Съвет на фондация „Етническа хармония“.

Традиционният концерт „Да празнуваме заедно” събира на една сцена младите таланти на Русе и е естествен завършек на поредна успешна година за организацията, изпълнена с етно-предизвикателства и интересни международни проекти в областта на гражданското образование от Белгия, Германия, Румъния, Холандия, Словакия и др.

Още от Концерти

Още от Забавления

© 2019 Thesite All rights reserved!