Курсът по Game Design на Креативен център Русе официално стартира вчера

Актуално 11.11.2021 | 11:11ч.

На 10 ноември, сряда, при изключително голям интерес, официално стартира първото ниво на онлайн курсът по Гейм дизайн организиран от Креативен Център Русе и Агенция за развитие на човешките ресурси.

Обучението е напълно безплатно и е насочено към креативни и амбициозни младежи от град Русе и областта, които поради финансови, здравословни или други причини нямат възможност да продължат образованието си или да се включат в специализирани обучителни курсове. Тъй като те не разполагат с лицензиран специализиран софтуер и нямат достъп до качествено образование, ние ще им дадем шанс да се докоснат до концепцията на разработването на видео игри и тайните при съдаването на анимационни герои, както и ще позволим на децата от отдалечени региони да посещават нашите онлайн уроци и гледат техните записи в удобно време.

Индивидуалното оценяване на участниците в първия етап на обучението ще се осъществи чрез практически задания в края на декември. Предвижда се пълният курс на обучението по Гейм дизайн да продължи около 12 месеца. Успешно завършилите общо пет нива курсисти биха могли да се насочат към ARC академия София и навлизайки в една от най-бързо развиващите се индустрии в света да получат перспективна и доходоносна професия.

Настоящото обучение се финансира от Агенция за развитие на човешките ресурси, ЕИО и Норвежкия Фонд за Младежка Заетост.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!