Ледената пързалка в Русе ще бъде отворена тази събота

Актуално 12.11.2021 | 10:11ч.

За четвърта поредна година Община Русе ще зарадва русенци с традиционната Ледена пързалка. Тя ще посрещне първите желаещи да покарат кънки тази събота /13 ноември/. Мястото, на което се намира зимното съоръжение, отново е ларгото пред Държавна опера – Русе, като в непосредствена близост ще бъде разположен и традиционният Коледен базар.

  Работното време на пързалката ще бъде от 9:30 до 21:30 ч. всеки ден, дори и по време на празниците. На разположение ще са 230 чифта кънки от 25 до 46 номер. Цената на входния билет за възрастни е 6 лв. на час, а за ученици – 4 лв. Отделно за наем на кънки ще се заплаща 2 лв., като цената за обучителен тренажор под форма на пингвин или мече е също 2 лв. на час. Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения за сумата от 40 лв. за деца, а за възрастни - 56 лв. За групови посещения /поне 6 души/ цената също ще бъде по-евтина - входен билет и наем на кънки ще се таксуват срещу 6 лв. на час на посетител. Пързалката ще има на разположение квалифициран медицински екип. От 20 ноември всяка събота ще има и  инструктор, който безплатно ще помага на начинаещите. А най-малките ще се радват на компанията на приказни герои, с които ще могат да покарат кънки или да се снимат.

  Русенската Ледена пързалка е с обща площ от 450 кв. м и се поддържа от „Общински пазари“ ЕООД. Съоръжението ще работи за жителите и гостите на града до 16 януари.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!