На 4-ти май 2024 започва деветият пореден сезон на Ruse Summer Free Tour

Ден преди Великден тази година, на 4-ти май, за девета поредна година стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе, известни под името Ruse Summer Free Tour. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на Русе, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на града.

И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от месец май до месец септември включително. Ще започват от 18:00 часа пред Статуята на Свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди за местата, покрай които посетителите ще минават по време на обиколките.

Зад доброволческата инициатива Ruse Summer Free Tour стои неправителствената организация Сдружение “КултурТур Русе”. В нея участват група приятели от Русе, които по собствените си думи “отделят време и влагат усилия в Тура, защото обичат Русе”. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява свободен дух, към който се надяват и жителите на града да се стремят.

“Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е Русе да се подпомогне да развие своя потенциал на туристическа дестинация и индиректно да се подобри икономическото състояние на жителите му”, казва от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова.

Ruse Summer Free Tour е вдъхновена от подобните инициативи в София, Пловдив и Велико Търново, където безплатните градски обиколки са изключително популярни и се посещават от хиляди туристи годишно.

На 3 декември 2018 Ruse Summer Free Tour получи награда за най-оригинално събитие, свързано с туризма на Община Русе за 2018 година.

За повече информация:

Ruse Summer Free Tour в Трип Адвайзор

Ruse Summer Free Tour в Интернет

Ruse Summer Free Tour във Фейсбук

Ruse Summer Free Tour в Инстаграм

Ruse Summer Free Tour в Туитър

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!