НОВАТА СОЦИАЛНА МЕДИЯ ПАНОДИСЕЙ БЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЕНА НА СПЕЦИАЛНО ОРГАНИЗИРАНО СЪБИТИЕ В ИНСТИТУТ СЕРВАНТЕС, МАДРИД

Актуално 03.10.2022 | 03:10ч.

Европейската социална медия, посветена на творчеството, Панодисей, бе представена официално на организираното от Испанската Информационна Агенция - EFE събитие на 28 септември 2022 в Мадрид.

Официалното представяне на партньорство CREA и Панодисей бе в Институт Сервантес, където участваха Мария Азкона, представител на Creative Europe Office Испания, която представи накратко Програмата и информация за грантовете, благодарение на които стартира и този нов проект.

Официалното събитие на CREA и представянето на Панодисей бяха приветствани лично от г-жа Лориан Бертран, член на кабинета на г-жа Мария Габриел, Европейски комисар по образование и култура.

Различни автори, художници, журналисти и редактори станаха част от събитието и се запознаха с новата европейска социална медия, посветена на творческото писане и творците  (Panodyssey.com). Участваха и артисти като Ирене Куевас (писател) и Кармен Родригес Сигуенса (журналист), Celia's Sensitive (музикант), които също са бенефициенти по проекти на програма Креативна Европа.

Ден по-рано на 27 септември развитието и подобрения в Panodyssey.com бяха обсъдени от партньорите от Франция, България, Испания, Италия и Унгария.

Новата медия се финансира от програма Творческа Европа, а партньорството на CREA се ръководи от Panodyssey (Франция), като Бизнес център за подпомагане на МСП – Русе е единственият партньор от България. Общата цел е да популяризира европейската културна социална мрежа, която насърчава творчеството в дигиталния свят и свързва писатели, журналисти и създатели на съдържание, като същевременно зачита интелектуалната собственост и гарантира качеството и точността на информацията.

Ако искате да се запознаете с повече подробности и да научите повече за възможностите, които медията предлага на българските автори, можете да го направите како дойдете на следващото ни представяне в рамките на Литературния фестивал на 03.10.2022 (днес) от 18.00 ч. в Дом Канети, в Русе, или се свържете с комуникационния мениджър на проекта Илиана Драганова, тел. 082 821472, i.draganova@bscsme.eu

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!