От Библиотеката канят русенци да отпразнуват заедно стогодишната служба на един часовник

Култура Русе Актуално 01.09.2023 | 12:09ч.

През 2023 г. се навършват 100 години от монтирането на часовника в кулата на библиотеката. Една от емблемите на града става на век!

 

Регионална библиотека „Любен Каравелов“, в партньорство със Сдружение „РусчукБГ“ и група „Русефилм“ към Възрожденско читалище „Зора 1866“ организира отбелязването на годишнината на часовника с акцент на две дати:

 

1. В рамките на Европейски дни на наследството на 16 септември (събота):

- от 12:00 ч. в Часовникова кула – презентация „История на „раждането“ на часовника“ на Александър Първанов, Сдружение „РусчукБГ“;

- от 12:30 ч. в Заседателна зала – прожекция на филма „Пазители на времето“ на група „Русефилм“ към Възрожденско читалище „Зора 1866“ с художествен ръководител Пламен Личев.

 

2. В рамките на Литературния фестивал „Писмените съкровища на Долен Дунав“ на 6 октомври (петък)

- от 17:00 ч. в Часовникова кула – презентация „История на „раждането“ на часовника“ на Александър Първанов Сдружение, Сдружение „РусчукБГ“;

- от 17:30 ч. в Заседателна зала – прожекция на филма „Пазители на времето“ на група „Русефилм“ към Възрожденско читалище „Зора 1866“ с художествен ръководител Пламен Личев.

 

От РБ „Любен Каравелов“ отправят покана към русенци и гостите на града да отбележат заедно годишнината на единствения в Русе работещ механичен часовник с външен камбанен механизъм.

 

Източник и снимки: ФБ страница на РБ"Любен Каравелов"

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!