В началото на есента Държавна опера - Русе поставя ново начало с нов сезон и нови заглавия (ПРОГРАМА)

На 16-ти септември пред сградата на Доходно здание в 11.30 часа Държавна опера – Русе ще зарадва за поредна година малки и големи с „РУСЕ ДИРИЖИРА ОПЕРАТА“ – едно събитие, което в рамките на Фестивала на тортата „Гараш“, ще даде една неповторима възможност на русенци да застанат на диригентския пулт. Наставник на смелчагите ще бъде Маестро Димитър Косев – Главен диригент на Русенска опера.

Още на следващия ден Държавна опера – Русе открива сезон 2023-2024 с операта „Дон Жуан“ – емоционална творба, която е толкова актуална и днес както и в миналото и която ни припомня, че не бива да презираме чувствата на другите, само за да получим желаното. Едно добро напомняне на ценности, които, без да искаме, с лекота, често забравяме, потънали в собствените си стремежи. Операта „ДОН ЖУАН“ на 17.09.2023 г. в Доходно здание от 19.00 часа ще ни върне към толкова любимата история на много поколения. В главните роли ще видим Добромир Момеков, Момчил Миланов, Пламен Бейков, Теодора Чукурска, Иван Пенчев, Владислава Гарвалова, Даниела Караиванова, Теодор Петков.

Очаква ни и един Галаконцерт-спектакъл, който ще се извиси до недокоснати небосводи – „МАРС И ВЕНЕРА“ – Тенори VS. Сопрани. На 26 септември от 19:00 часа в Голяма зала на Доходно здание, Държавна опера-Русе представя магията в тази красива музикална надпревара, за която ще допринесат вечните италиански канцонети, арии и ансамбли от световната музикална съкровищница, изпълнени под съпровода на блестящия оркестър на Държавна опера - Русе. 

И в края на есента, някак естествено, в календара на Русенска опера се настанява едно произведение, което докосва всяко сърце, пък било то и привидно по-кораво. На 27-ми септември от 19.00 ч. в Доходно здание, красивата и нежна Жизел ще ни припомни колко е силна любовта! Държавна опера - Русе представя балета „ЖИЗЕЛ“  в състав: Станислава Караджова – Пенчева, Тиаго Виктор да Силва Оливейра, Масаки Такада, Рейна Онума, Ирена Барбукова, солисти и ансамбъл от Балета на Държавна опера - Русе. 

От Русенска опера винаги се стараят да зарадват и най-малките, защото все пак те са нашето светло бъдеще! Екипът на Държавна опера-Русе ще представи детския музикално-образователен спектакъл „ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА“. Образователните концерти на Държавна опера-Русе през есента на 2023 година ще открият своя единадесети творчески сезон, който започва с най-новия детски спектакъл за най-малките – за децата от детските градини във възрастовата група от 4 до 6 годишна възраст. Това е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на толкова малки деца върху класическата музика. Екип от инструменталисти, художници и хореографи започна внимателна подготовка и работа по създаването на нова образователна програма под формата на музикално-танцово-пантомимичен спектакъл. Представлението ще се състои на 29.09 от 18.00 часа в Зала „Опера-фоайе“.

снимка: Фейсбук на Държавна опера - Русе

Още от Култура

Още от Опера

© 2019 Thesite All rights reserved!