Откриха първия паметник на Васил Левски в Русе

Актуално 14.09.2020 | 09:09ч.

Първият паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Русе вече е реалност. Определят това като събитието на годината за крайдунавския град.

Стотици се събраха в Парка на възрожденците, за да станат свидетели на този момент, чакан повече от 20 години от всички русенци.

Сред официалните гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на  отбраната Красимир Каракачанов, председателят на „Сдружение за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе“ и народен представител Искрен Веселинов, народният представител Георги Стоилов, председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, както и множество представители на държавната и местна власт.

        Паметникът на Васил Левски е създаден от Инициативния комитет „Сдружение за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе“ с председател Искрен Веселинов, като всички 160 хил. лв., необходими за неговото изграждане, бяха събрани чрез дарителска кампания.

        След официалната церемония най-големите дарители получиха специални грамоти и награди, а паметникът на Апостола на свободата беше символично предаден на кмета на Община Русе Пенчо Милков.       

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!