ОУ „Иван Вазов“ в Русе посреща първокласниците в приказни класни стаи

Актуално 15.09.2021 | 09:09ч.

Първокласниците, които ще прекрачат прага на ОУ „Иван Вазов“ на 15 септември тази година, ще бъдат потопени в приказна среда, благодарение на новите тапети, с които са обрисувани класните им стаи. Първият етаж на училището се превърна в приказка, а главните герои в нея са именно децата, които ще носят с гордост името „Вазовци“. Още през изминала учебна година ОУ „Иван Вазов“ даде начало на нещо ново и интересно, като бе одобрено по проект „Обичам моето училище“ на благотворителна фондация „Лайтсорс“. Летните месеци бяха използвани за обновяване и реновиране на училището, като това се реализира на изцяло доброволния труд от страна на екипа на ОУ „Иван Вазов“ и дарители.

И още – през новата учебна година училището ще работи и по Национална програмата „Участвай и променяй – родителят активен партньор в училищния живот“. Националната програма е насочена към изграждане на партньорство на взаимно доверие, уважение и толерантност между родители, учители, ученици.

За четвърта поредна година училището е сред иновативните училища в страната. Внедреният учебен предмет „Устойчиво развитие в демократично общество“ формира знания за обществените дела и разработва навици и умения за използването на тези знания ефективно.

Екипът на ОУ „Иван Вазов“ пожелава попътен вятър на всички бъдещи първокласници и на всички свои ученици, както и на техните родители.

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!