Променят мястото на концерта „Оставаме с песните на Борис Крарадимчев”

Концерти Актуално 16.07.2014 | 11:07ч.

Поради неблагоприятни метеорологични условия концертът „Оставаме с песните на Борис Крарадимчев” с участието на звездите на българската популярна музика, Русенска филхармония, диригент Григор Паликаров, тази вечер, 16 юли, ще се състои на сцената на Доходното здание. Начален час 20.30 часа. Закупените билети важат без презаверка!

Държавна опера-Русе ще се погрижи за транспорта на публиката след края на концерта – място на тръгване на автобуса към отдалечените квартали - Централна поща.

Както вече писахме, концертът „ОСТАВАМЕ с песните на Борис Карадимчев” ще припомни на многобройните почитатели на мелодичната българска песен за един от нейните най-талантливи създатели. В специално оркестрираните за голям симфоничен оркестър изпълнения, под диригентството на Григор Паликаров, ще участва истинско съзвездие в лицето на Маргарита Хранова, Мими Иванова, Васил Петров и Орлин Павлов, както и концертмайсторът на Софийска филхармония Калина Христова. Водещ Стефан Рядков.

Те ще представят песни от златната колекция на българската популярна музика, филмите „Момчето си отива“ и „Оркестър без име“, песните "Бяла тишина", "Богатство", "Нашият град", "Зеленоокото момиче"... Детският хор "Пим Пам", създаден и отгледан от Борис Карадимчев, ще припомни едни от най-популярните песни за деца, плод на композитора. Програмата на концерта ще представи и други негови произведения. Фантазия за цигулка и оркестър Something по теми на „Бийтълс”, със солист концертмайсторът на Софийска филхармония Калина Христова, е своеобразно пътуване във времето на 60-те. Борис Карадимчев е сред първите български композитори, които се отнасяха с респект към мощната и твърде дискутирана тогава рок вълна в популярната музика. Ангажираше в съвместни проекти първите български рок групи с легендарния квартет "Димов" – формат, който години по-късно реализираха много музиканти, като се почне от "Дийп Пърпъл" и се стигне до Лучано Павароти. Повече от 45 години ни разделят от първите творби, създадени от незабравимия композитор Борис Карадимчев - време достатъчно да бъдат проверени и причислени към класиката в българската поп музика. ОСТАВАМЕ с песните на Борис Карадимчев продължава живота на огромното песенно творчество на композитора, от което публиката винаги ще има нужда.

Предварителна продажба на билети Онлайн www. eventim.bg Специални отстъпки www. grabo.bg На касите на Русе – Каса Опера, тел.: 082 82 50 37, 0879 128 190; Канев център в Технически университет, тел: 0878488802; 0885009249

Още от Концерти

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!