Русе ще дирижира Операта на първи октомври

Култура 28.09.2020 | 09:09ч.

На Международния ден на музиката, първи октомври, точно в 12.00 пред централния вход на Доходното здание ще застане и ще се настрои най-съвършеният инструмент на нашия оперен театър – оркестърът на Русенската опера, готов в очакване да намери своя нов Маестро. Диригентският пулт ще бъде свободен и ще очаква смели почитатели на класическата музика. Диригентската палка – този кралски жезъл на диригента-повелител на необятното кралство на музиката, ще попадне в ръцете на всеки, който пожелае да дирижира и да чуе съвсем отблизо как звучи нашият великолепен оркестър. Всеки може да избере своя музикален номер от списъка с дузина обичани и познати произведения и да издирижира едно от тях.

А защо не и две?...

Смелостта на всеки диригент ще бъде възнаградена със специална покана за спектакъл на Русенската опера или за симфоничен концерт на Симфоничния оркестър на Русенската опера (Русенската филхармония).

Много са... Можеш да бъдеш като един от тях!

Инициативата е част от благотворителната кампания по набиране на средства за възстановяване на Държавна Опера- Русе “ Изкуството е Феникс".

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!