Русенец разработи уеб-базирано приложение показващо свободните места за болни от коронавирус

Актуално 17.11.2020 | 09:11ч.

Русенецът Владислав Симчев разработи уеб-базирано приложение, което показва на спешните медици в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19.

Това съобщиха от Областния оперативен щаб в Русе. От там допълват, че от близо 2 седмици системата работи безотказно и показва постоянно на диспечерите в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе свободните легла за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците от региона. Уеб-базираното приложение отговаря на най-високите критерии за информационна сигурност, а при постъпване или изписване на пациент с коронавирусна инфекция от съответната болница имат ангажимент да нанесат промяната. На практика дигиталната система работи 24 часа, 7 дни в седмицата, като по този начин спестява ценно време както за пациентите, така и за спешните екипи, които във всеки един момент знаят къде могат да закарат пациент, нуждаещ се от хоспитализация. Освен това програмата предоставя възможност да се проследи и натовареността на леглата за интензивни грижи. При необходимост може да бъде променян първоначално зададения леглови капацитет и дори да се добавят нови болници и това само с няколко операции, отнемащи на администратора не повече от 5 минути.

От Областния оперативен щаб допълват, че приложението е разработено в рамките на един ден и е предоставено напълно безвъзмездно за ползване от създателя му.

Източник: ТВН, личен архив Владислав Симчев

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!