Русенци с 27 награди от 13-ото издание на Националния фолклорен конкурс „Дунавски славеи“

Актуално 12.07.2021 | 02:07ч.

Приключи 13-ото издание на Националния фолклорен конкурс „Дунавски славеи“, който се увенча за пореден път с огромен успех за русенските участници, спечелили 27 приза в различните категории.

Престижният форум събира на една сцена млади любители на българския фолклор. В двудневното състезание участниците се конкурираха в 4 категории: народно пеене – индивидуални изпълнители, инструменталисти – индивидуални изпълнители, камерни и вокални инструментални групи и хорови състави, оркестри и ансамбли. Децата, които представяха града ни, бяха отличени във всички категории.

 Голяма атракция за присъстващите на конкурса, както и за самите участници, бяха солистките в оркестъра на Горан Брегович – Даниела и Людмила Радкови, с които се гордее не само градът ни, но и цяла България. Освен като жури, двете русенски певици зарадваха публиката със свои изпълнения.

 „Дунавски славеи“ е част от националния календар на Министерството на културата, а вече четвърта година е включен и в Националната програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!