Среща-дискусия „Наследството, което имаме. Как изглежда днес?“ ще се състои в Русе

Литература, история и архитектура като наследство – как живеят днес, как ги виждаме, как ги съживяваме, как ги пазим и какво добавяме към тях за поколенията. Темите ще бъдат във фокуса на събитието, с което Фондация „Конрад Аденауер“ в България и МД “Елиас Канети“ канят русенци на един колкото стар, толкова  и вечно актуален разговор.

Това ще бъде свободна дискусия върху зададени от лектори теми, в които хора с интереси в сферите ще могат  да вземат участие. Срещата ще открие ръководителят на офиса на фондация „Конрад Аденауер“ в България Норберт Бекман-Диркес. Веднага след това проф. Пенка Ангелова, председател на МД “Елиас Канети“,  ще говори за литературното наследство на Нобеловия лауреат и неговото значение за Европа. Както и за посланията в творчеството на Елиас Канети, неподвластни на времето и валидни за социални, политически и житейски ситуации днес.

Да даде днешната картина на германо-българските отношения и културния обмен в Русе пристига политическият експерт Андреас фон Белов. „Архитектурното наследство на Русе -прозорец към Европа“ е последната тема в дискусията с акцент върху спорната и транскултурна стойност в опазването на паметниците. Тук е мястото за участие на русенски архитекти като професионалисти, които не само познават, но живеят и работят в деликатното обкръжение на старите сгради. И да кръстосат мнения със столичен архитект.

Срещата в Дом Канети на бул. „Славянски“ 12  е в петък, 14-ти април, с начален час 11.00.

 

Източник:РусеМедия

Още от Култура

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!