СТАРТИРА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ

Актуално 24.06.2020 | 08:06ч.

Областна администрация Русе съвместно с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ стартира мащабна информационна кампания, целяща свеждане до минимум на пътно-транспортните произшествия и съответно броя на загиналите и пострадалите в катастрофи.

Инициативата е посветена на Международния ден на безопасност за движение по пътищата – 29-ти юни, а сред планираните дейности от Областната управа в крайдунавския град е монтирането на билбордове на вход и изход от Русе в посока София, както и разпространението на флаери, провокиращи вниманието предимно на водачите на моторни превозни средства относно рисковете, които крие невниманието и непредпазливостта при шофиране.

Флаерите ще бъдат разпространявани на 29-ти юни, като мястото, където ще се раздават те ще бъде уточнено допълнително.

Паралелно на територията на областта както в някои от общините, така и в част от училищата и детските градини, ще се проведат различни мероприятия, онлайн презентации и дискусии, интерактивни и състезателни игри, а също и прожектирането на късометражни филми и организирането на дистанционни конкурси за рисунки. Фокусът на общините от региона е поставен предимно върху разпространението на различни информационни материали.

В инициативата се включват още Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Гранична полиция“, Регионалното управление на образованието, както и Регионалната здравна инспекция.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!