Стартираха безплатните курсове по Рекламна Графика и Дигитално рисуване в Креативен център Русе.

Русе РУСЕ АКТУАЛНО 15.05.2024 | 04:05ч.

На 14 май 2024 г., в Креативен Център Русе, започна едно вълнуващо пътешествие за някои от най-талантливите ученици от град Русе. Проекта се реализира благодарение на  фондация „Русе град на свободния дух“ с финансовата помощ на euShipments и сдружение "Агенция за развитие на човешките ресурси". Ученици на възраст между 14 и 18 години, са записани в безплатните курсове по „Рекламна Графика“ и „Дигитално рисуване“.

Първата среща с преподавателите Саша Петрова и Калина Емануилова бе пълна с ентусиазъм и любопитство..Саша Петрова представи програмата на обучение и софтуера, с който курсистите ще работят. Центъра разполага с висококачествена професионална техника за рисуване, използвана в гейм студиата и работилниците за анимации. Управителят на центъра, Калин Минев, изрази своята радост от големия интерес на младите хора към новите технологии и професии. Той обеща да организира и други подобни курсове през лятото, включително и добре познатата "Лятна Креативна Академия".

Събитието представлява не само възможност за обучение, но и за развитие на творческия потенциал на младите таланти. Това е инициатива, която подкрепя растежа на бъдещите професионалисти в областта на изкуствата и дигиталните технологии. Така младите хора ще имат възможност да разкрият своя творчески потенциал и да се подготвят за успешна кариера.

Още от Русе

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

© 2019 Thesite All rights reserved!