Тъмната Магия на Виолетов Генерал оживя в Русе

На 14 октомври, събота, в Дом "Канети" в Русе се състоя концертът на легендарната група "Виолетов Генерал", който бе изключително очакван от феновете. Този концерт означаваше завръщането на групата в града след 30 години, като бе повод за голямо събитие в региона.

 

"Виолетов Генерал" е известен със своите чести съвместни концерти с "Нова Генерация", които в миналото създаваха неповторими музикални изживявания за публиката. Лидерът на групата, Емил Вълев, възпитаник на Сорбоната и автор на логото на България, което се превърна в емблема на нашата страна по света, създаваше интригуващи музикални импровизации с Митко Воев в края на техните концерти. Емблематичните darkwave фенове често посещаваха града през началото на 90-те. Емил Вълев, също работи по няколко други проекта, като резултатите от тях са запечатани на дискове и са достъпни в интернет. Негови картини често се излагат в изкуствоведите афиши на София, което го прави творец от висок ранг.

Днес, "Виолетов Генерал" се състои от Емил Вълев, който осигурява музиката, текстовете на песните (на български, английски и френски), свири на китара, клавир а, се занимава с програмиране и вокали, и Сибила Серафим, която отговаря за бас китарата и вокалите.

 

Концертът в Русе беше събитие, на което се очакваха фенове от цялата страна. Публиката имаше възможността да се наслади на най-големите хитове на групата и да чуе новите им парчета. Този музикален спектакъл бе не само завръщане на "Виолетов Генерал" в Русе след десетилетия, но и вдъхновяващо изживяване за всички присъстващи.

 

Още от След 20 ч.

Още от Полезно

© 2019 Thesite All rights reserved!