ТЪРСЯТ СЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА РЕМОНТ НА ПЪТЯ МЕЖДУ БОРИСОВО И ЧЕРЕШОВО, КАКТО И НА УЧАСТЪКА МЕЖДУ НОВГРАД И ДЖУЛЮНИЦА

Актуално 20.07.2020 | 08:07ч.

Областният управител на област Русе Галин Григоров обсъди с председателя на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов част от най-наложителните и предстоящи ремонти на пътната мрежа в Русенско.

От проведения разговор стана ясно, че до октомври тази година трябва да приключи текущият ремонт на двата участъка на път I-5 между Русе и Бяла. Става дума за трасетата от „Мидата“ до разклона за гр. Борово и от км. 6+630 до км. 11+450, т.е. от изхода на гр. Русе до малко след разклона за село Пиргово.

Приоритетно ще се работи и върху 12-километров участък от третокласния път III-501, свързващ Русе с Иваново. Съгласно заданието ремонтните дейности там са предвидени да завършат до края на март идната година, но има очаквания това да се случи още по-рано. Ремонтът на целия път III-501 между 3-ти и 15-ти километър в посока от Русе към Иваново включва както цялостно преасфалтиране на споменатия участък, така и почистване на банкетите и възстановяване на отводнителни канавки. Припомняме, че стартирането на процедурата и насочването на финансови средства както за ремонта на този участък, така и за другия изключително проблемен път Русе – Кубрат се случи и благодарение на непрекъсната подкрепа и съдействие от страна на Искрен Веселинов. Стойността на ремонта на споменатите 12 километра е в размер на малко над 9.3 милиона лева с ДДС.

Паралелно с това народният представител и председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов ще търси всякакви начини до септември да бъдат намерени пари за рехабилитацията на пътните участъци между селата Борисово и Черешово, както и между Новград и Джулюница. По негови думи и двата пътя се намират в окаяно състояние и пътуването по тях крие сериозни рискове. Затова до края на месеца той ще проведе разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще постави въпроса пред тях.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!