Ученичка от НУИ с награда от областният управител

Култура 31.05.2020 | 08:05ч.

Областният управител на област Русе Галин Григоров поздрави Бетина Арнаудова от 12 б клас на Националното училище по изкуствата „Проф.В. Стоянов“. Поводът е отличното й представяне в настоящата изложба на Иван Иванов – Йоаний, посветена на 60-годишнината от основаването на това емблематично не само за региона, но и за страната учебно заведение.

Тя получи и грамота от Галин Григоров за високи постижения в сферата на изобразителното изкуство. Бетина започва своето образование още от 1-ви клас в Националното училище по изкуствата, а от шест години насам се занимава интензивно с изобразително изкуство. Любимите й жанрове са живопис, графика и скулптора, като самата тя изучва живопис. Голяма част от постиженията в живота си отдава на своите родители, преподаватели и разбира се приятели. Може би най-сериозното предизвикателство пред нея до момента се оказва необходимостта от спазване на социална изолация през изминалите месеци, като най-трудно за нея е било да набави любимите си материали за рисуване. Сред най-сериозните стимули, който запалва искрата на познанието и желанието за изява в сферата на изкуството за Бетина е награда за рисунка на икона, получена още едва докато е била първокласничка. Сега на прага на своето дипломиране тя изразява признателност към всички, които са я подкрепяли и продължават да го правят и е сигурна, че ще продължи своето образование именно в сферата на изобразителното изкуство.

Понастоящем неин класен ръководител е художникът Живко Лазаров, а спомената изложба по-горе е на Иван Иванов, познат на русенци още като Йоаний. В нея участва и самият той, като тя включва още рисунки, етюди, графики, ескизи и скици на негови ученици, направени по време на дистанционното обучение и е посветена на 60-годишнината от основаването на НУИ „Проф.В. Стоянов” – Русе.

Експозицията ще бъде достъпна за жителите и гостите на Русе до 9-ти юни в Художествената галерия, намираща се на ул. „Борисова“ № 39.

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!