ДТ „Сава Огнянов“ отваря врати на 1 юни

Култура Театър 27.05.2020 | 04:05ч.

На 17-ти и 30-ти юни ще бъдат първите два спектакъла в Драматичен театър „Сава Огнянов“- Русе след отпадане на забраната за провеждане на събития в зала, културният институт. Възобновената програма ще започне на 17-ти юни с комедията „Двама съвсем голи мъже“, чиито автор е френският драматург Себастиан Тиери. Постановката е режисирана от Николай Урумов със специалното участие на Михаил Билалов и обичаните русенски актьори Йовко Кънев, Кристиана Ценкова и Петя Венелинова. Второто заглавие в месечния афиш ще бъде „Изненадата“ с участието на Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Ясена Господинова и Тони Тончева. Местата в залата са редуцирани до 180, а зрителите ще сядат през две седалки, независимо дали са група или не.

Почитателите на театралното изкуство, които притежават билети за отменен спектакъл, могат да ги презаверят или върнат на касата на театъра от 1-ви юни. Билетния център ще работи със стандартно работно време от 10 до 18 часа с почивка от 14 до 14:30. В момента на презаверка или връщане зрителите ще получават талон за 30% отстъпка от цената за следващ спектакъл от репертоара на театъра. Този жест на благодарност театърът прави към своята публика, която избра да остане в домовете си и показа отговорност към усилията на Община Русе в кампанията „Остани вкъщи“, мерките взети от правителството и призивите на артистите за дисциплина и самосъзнание.  Спектаклите в зала ще се осъществяват при строги противоепидемиологични мерки. Екипът на театъра напомня на зрителите, че е необходимо да носят маски през цялото време на престоя им в сградата и салона. Служителите на русенския театър ще следят за стриктното спазване на правилата за безопасност и ще извършват своевременна дезинфекция на салона и повърхностите, с които зрителите биха могли да имат контакт.

От 1-ви юни се възобновяват и репетициите на „Балканска сватба“ от младия режисьор Ивайло Ненов и Ваня Георгиева, които бяха прекъснати от извънредното положение в страната. Премиерата на новият комедиен спектакъл първоначално бе планирана за 23 април, а новата дата ще бъде обявена в близките дни. Възможно е тя да се състои и есента. През месец юни започват репетиции и на „Суматоха“, чиято премиера ще се състои също в новия театрален сезон 2020/2021.

Още от Култура

Още от Театър

© 2019 Thesite All rights reserved!