Библиотеката и Кукленият театър с инициатива за малките русенчета

Култура 09.03.2021 | 02:03ч.

„Светът на книгите и кукления театър” е новата инициатива на Регионална библиотека „Любен Каравелов“-Русе и Кукленият театър, която цели да стимулира русенчетата  да четат повече и да се запознаят с изкуството още в ранна детска възраст.

До края на 2021 г. в началото на всеки месец библиотеката ще излъчва най-изявения читател на Детски отдел през предходните 30/31 дни. Той ще печели безплатно посещение на постановка в кукления театър. Куклениците пък ще определят свой най-активен зрител, който ще получи читателска карта за годината от библиотеката. За целта трябва да се снабдите с безплатна зрителска карта от касата на театъра.

Следете за регламента на театъра на сайта www.puppetruse.com и официалната страница на Държавен куклен театър – Русе във Facebook.

Най-четящото дете за месец февруари печели талон за безплатно посещение на представление по избор от програмата на кукления театър за месец март. Това е Никол Цанкова, която е прочела 36 книжки. Никол трябва да вземе наградата си от библиотеката и да се обади в касата на кукления театър на тел.: 082/835 804, за да си запази място, тъй като посещенията все още са ограничени и билетите свършват бързо.

От следващия месец печелившият читател ще се определя с томбола между първите 20 най-четящи деца. Кой ще е той – следете нашия сайт www.libruse.bg и официална страница на библиотеката във Фейсбук.

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!