Хор „Св. Георги Победоносец“ с участие в V Национален фестивал на детските и младежки хорове.

Хор „Св. Георги Победоносец“ при Общински младежки дом взе участие в V Национален фестивал на детски и младежки хорове и в Националните хорови празници, проведени като съпътстващи събития в 41-то издание на Международния хоров конкурс ,,Проф. Георги Димитров“. Хорът с диригент Мина Влайкова бе поканен от Община Варна и с успех изнесе четири самостоятелни концерта.

Изпълненията на Хор „Св. Георги Победоносец“ бяха приветствани от публиката и получиха грамота и похвали от присъстващите хорови диригенти.

На 4 ноември в Доходно здание хорът ще изнесе финалния концерт, посветен на 30-та му годишнина, на който ще се състои среща на поколения негови възпитаници. Традиционно и тази година хор „Св. Георги Победоносец“ ще вземе участие и в Коледния фестивал на Община Русе.

Творческият екип на хора в състав Мина Влайкова диригент, Божена Иванова пианист, Марина Влайкова хормайстор и солфежист, очаква своите нови талантливи попълнения в следните възрастови групи- предучилищна възраст 5-7 годишни, 1-7 клас, девойки и младежи в гимназиална възраст и студенти.

Хорът е създаден на 1 ноември 1993 г. в град Русе от диригента Мина Влайкова. Хористите му са от различни училища. През 2001-2006г. хорът е студия към Оперно-филхармонично дружество Русе. Участва в оперни спектакли, кантатно-ораториални произведения, концерти с Русенска филхармония, самостоятелни концерти, явява се на конкурси, фестивали.

От 2008г. до днес е част от ОМД Русе. Хорът поддържа богат репертоар, в който винаги присъства източноправославна музика.

Още от Култура

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

© 2019 Thesite All rights reserved!