На 29 януари Община Русе ще награди деца с изявени дарби на церемония в Доходното здание

Еднократно финансово подпомагане ще предостави Община Русе на деца с изявени дарби. Церемонията по награждаването ще се проведе на 29 януари (понеделник) в Камерна зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание.

         На събитието ще бъдат отличени одобрените 18 ученици от общински училища за едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Заедно с тях ще бъдат наградени и 143-ма възпитаници от 11 общински и 10 държавни училища с еднократно финансово подпомагане от общинския бюджет на стойност от 11 810 лв.

Награждаването ще се извърши в две части:

•         от 14.00 ч. за учениците с годишни стипендии и подкрепените с еднократно финансово подпомагане ученици от I до VІІ клас;

•         от 15.30 ч. за учениците, подкрепени с еднократно финансово подпомагане от VIІІ до ХІІ клас.

Помощта се отпуска за призови класирания на ученици от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта, общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

Финансовото подпомагане е в изпълнение на Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби и е част от общата политика на ръководството на Община Русе за подкрепа и признание на младите русенци и стимулирането им да се развиват свободно в различни области на науката, изкуството и спорта.

Още от Други

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!