Набират кандидати за похода по стъпките на Ботевата чета

За 75-и път ще се проведе Националния туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“. Това е една от най-мащабните туристически инициативи в страната, която се организира от Областна администрация – Враца. Събитието ще бъде в периода 27 май – 2 юни и се подкрепя и от Областна управа в Русе. „Подобни събития съхраняват историческата ни памет и учат младото поколение на родолюбие“, коментира областният управител на Русе Анатоли Станев.

Всеки желаещ да се включи в туристическата инициатива и да извърви пътя на героичността и славата, може да го направи като изпрати заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.government.bg, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация – Враца.

Заявки за участие на ученически групи следва да се подадат в срок до 28-и април, тъй като изхранването на учениците е за сметка на бюджета на Областна администрация – Враца и е предмет на обществена поръчка.

За останалите групи и индивидуални участници срокът за заявки е до 15-и май. Подробности за събитието и текста на регламента може да намерите на следния

уеб адрес: https://vratsa.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html.

 

Източник: tvn

Още от Култура

Още от Туристически дестинации

© 2019 Thesite All rights reserved!