Николай Урумов ще играе за благородна кауза на Великден

Култура Театър 14.04.2020 | 12:04ч.

Актьорът Николай Урумов ще играе за благородна кауза на Великден. Организаторите на великденското излъчване на „Мъжка Задушница“ ще дарят част от средствата събрани от спектакъла, в подкрепа на борбата с COVID-19. Целта е да помогнат в три различни посоки - да се дарят средства за подпомагане на медицински дейности, да разнообразят празника на хората живеещи в изолация с един специален спектакъл и като създадат заетост на хората работещи по проекта.

„Обществото винаги е било в помощ на артистите и изкуството. Дойде време изкуството да се опита да върне жеста. В тези тъмни времена за театъра, когато не е възможно да сме със своята публика и да изпълняваме едно от призванията си – да докосваме човешките души, се роди идеята да направим този жест за Великден към всички българи, които са в домовете си или далече от родината. За да сме повече хора, макар и разделени, да намерим начин да бъдем заедно! Знаем, че театърът е „по-вкусен“ на живо, но екипът ни е положил всички усилия, за да се доближим максимално до преживяването и интимността, особено в един моноспектакъл“, коментираха от ДТ „Сава Огнянов“.

Припомняме, че на 19 април от 19 часа българско време във Фейсбук страницата на URBO, Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе и Арена Медиа ще бъде излъчен на живо спектакълът „Мъжка Задушница“, при строго спазване на мерките за безопасност в условията на коронавирус. Българите от цял свят ще имат възможност да го гледат като подарък и ако желаят да подкрепят инициативата с виртуален билет, който вече може да бъде закупен от https://urboapp.com/bg/e3034-man-souls-day-nikolay-urumov-drama-theater-ruse.

Още от Култура

Още от Театър

© 2019 Thesite All rights reserved!