Община Русе с празнична програма за Великден

Община Русе ще отбележи Великден с празнична програма.

          На 13 април /четвъртък/ маестро Емил Табаков ще дирижира „Реквием“ от Антонио Дворжак. В него ще се включат хорът и оркестърът на Държавна опера Русе, Смесен хор „Дунавски звуци“ и солистите Теодора Чукурска, Андреана Николова, Михаил Михайлов и Пламен Бейков. Спектакълът ще се състои в зала „Филхармония“ от 19 ч.

          В Страстната седмица най-малките ще могат да се включат в боядисването на яйца, което се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и БЧК. Веселият празник ще започне в 13:30 на 13 април /четвъртък/ на площад „Батенберг“. 

          На 15 април /събота/ жителите на Червена вода ще се насладят на Великденски фолклорен концерт на Общинския детски център за култура и изкуство. Събитието ще започне в 17 ч. и в него ще се включат Детско – юношески фолклорен ансамбъл  „Зорница” и народен хор към състава, както и Школа за народно пеене.

          В неделя от 11 празничната програма ще приключи с традиционното за града Великденско хоро. То се организира от Община Русе и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, а на сцената със свои изпълнения ще се представят ФТТ „Найден Киров“, фолклорните ансамбли „Русчуклийче“, „Зорница“ и „Здравец“ при ОбДЦКИ, танцов състав „Зора“ при ОМД. Водещ ще бъде актьорът Йовко Кънев.

По време на празничното хоро русенци ще могат да се включат в конкурсите за най-красиво писано яйце и за яйце борец. За присъстващите ще има томбола с множество награди, като билети ще могат да бъдат закупувани на място.

Още от Русе

Още от Последни публикации

© 2019 Thesite All rights reserved!