Представяне на сборника "Дунавски пристан 3"

Книги Актуално 24.01.2023 | 02:01ч.

Във вторник, 24 януари, от 17.30 ч. в Зала „Княз Александър I“ на Историческия музей ще започне представянето на сборника "Дунавски пристан 3". Организатор на събитието е Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе. Домакин е Регионалният исторически музей. Изданието ще бъде представено от д.и.н. Любомир Златев.

 

Сборникът "Дунавски пристан 3“ съдържа художествени  творби, стихове и проза, създадени от членове на съюза и техни колеги от Западните покрайнини, както и исторически студии и изследвания. Направен е също обзор на издания, с авторско участие или подкрепени от РСОСЗР. В голямата си част те са посветени на войнската памет на Русе. Присъстват раздели, посветени на дейността на Съюза по създаването на Войнишки паметници в областта и на дейността на съюзните структури. Отбелязани са и членуващите, наградени с високи държавни и местни отличия.

 

„Дунавски пристан 3“ е отпечатан от "Авангардпринт" и финансиран от РСОСЗР - Русе. Изданието е посветено на 110-ата годишнина от победните боеве на русенските полкове през Балканската война 1912 – 1913 г. при Инджеклар, Лозенград и Бунархисар и стотиците герои – русенци, отдали живота си за свободата и независимостта на България.

Още от Книги

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!