Представят алманах „Поезия“ в библиотеката

Култура Книги 02.12.2019 | 09:12ч.

Алманах „Поезия – 2019“ ще бъде представен на 4 декември, сряда от 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Инициативата е на Фондация "Буквите", която ще предста и стихосбирката A Capella на русенската авторка Елица Кръстева. Инициативата се прави за втора поредна година.
Елица Кръстева е русенка, която работи във Велико Търново, но често навестява родния си край. "A Capella" е първата ѝ книга. През 2018 тя спечели конкурса на фондация "Буквите" за издаване на първа поетична книга. Премиерата и беше през април във Велико Търново, а имаше и много други представяния. Време е да представи книгата си и пред съгражданите си в Русе. Рисува от дълги години в Арт Център — Велико Търново. През ноември 2018 г. е открита първата ѝ самостоятелна изложба „Есенно равноденствие“. Корицата и илюстрираните с туш вещици и самодиви в книгата са създадени от авторката.

"Сивият град: Преплитане на реалности" на Калина Иванова е една антиутопия, която ни замисля в кой свят точно живеем и къде завършва фантастиката и започва реалността.
В Русе ще е четвърто представяне на тази книга, за която тепърва ще се говори много.
Ще представим и единадесетото издание на Алманах "Нова българска литература", Поезия 2019 и Проза 2019, в които има включени много русенски автори.

Още от Култура

Още от Книги

© 2019 Thesite All rights reserved!